O rochie lunga ar trebui sa acopere si pantofii? Sau cat de lung este prea lung?

Rochiile lungi pot fi purtate la diverse ocazii. Intr-o perioada, obinsuiam sa asociem ideea de rochie lunga cu evenimente formale, cadre sobre. Doar ca acum producatorii de nisa ne surprind cu atat de multa creativitate si versatilitate, incat rochiile lungi pot fi oricand o idee buna. Adica sunt adaptate, unele casual, altele mai pretentioase, alegerea potrivita tine cont in principal de context.

Totusi, cat de lunga ar trebui sa fie o rochie? Rochia lunga trebuie sa acopere pantofii? Detaliem in randurile ce urmeaza.

Care este lungimea ideala a unei rochii?

Rochia lunga este un termen prea vag. Asadar, definitia corecta este in functie de inaltimea purtatoarei. Fie ca vorbim de minione sau de persoane mai inalte, rochia lunga in orice caz este cea care depaseste linia gambei si ajunge pana la calcai. In cazul in care rochia este una cu trena, lungimea depaseste ceea ce tocmai am mentionat.

Exista o regula anume privind lungimea optima a rochiei? Specialistii mentioneaza despre regula celor 2 cm. Adica rochia lunga ar fi bine sa aiba o distanta de 2 cm fata de podea. Pentru ca altfel este doar o rochie lunga, insa nu si una purtabila sau practica. Desigur, pentru cele care poarta incaltaminte cu toc, va fi luata in considerare acest aspect.

Ce sa faci, ce sa nu faci cand alegi si cand porti o rochie lunga

Perfecte pentru evenimente formale si nu numai, la evenimente ce au loc seara si nu numai, rochiile ne pot da batai de cap. Iata cateva repere pe care le poti avea in vedere, pentru ca aparitia ta purtand o rochie lunga sa fie una impecabila:

     Rochia lunga este alegerea perfecta la evenimente de seara. Este intr-adevar permis si sa porti una midi sau scurta, insa cu una lunga sigur nu dai gres, indiferent de tipul de dresscode.

     Rochia lunga este eleganta, dar asta nu inseamna ca te vei baza strict pe acest aspect. Tine cont de calitatea tesaturii si a cusaturilor atunci cand o alegi.

     In materie de culori, orice este permis. Insa daca participi la o nunta, rochia lunga alba este de evitat.

     Rochiile lungi care au crepeu sunt atragatoare, poate chiar sexy. Doar ca nu se potrivesc oricui. Tine cont ca acel crepeu scoate in evidenta silueta ta, asadar dacă ai picioare ferme si bine lucrate, te vei putea mandri cu acest look pus in evidenta de rochia lunga cu despicatura intr-o parte. Vezi aici rochia Arina mov.

     Este doar un mit ca rochia lunga are nevoie de un croi indraznet in partea de sus - fie vorba despre spatele sau doar umerii goi. Evident ca la o astfel de lungime poti miza pe tipare atractive pe care nu le poti incerca cand alegi sa porti o rochie scurta. Poti alege stilul printesa, sirena, dreapta, care sa aiba crepeu sau nu. Diversitatea si versatilitatea sunt cateva dintre atuuri si ar fi bine sa profiti de acest context. Incearca ce ti se potriveste, fie ca are decolteu in v, asimetrie la umeri sau chiar spatele gol.

Cat te va costa o rochie lunga?

In trecut, existau cateva repere de statut social in cazul celor care isi permiteau rochii cat mai detaliat lucrate. Poate ca am pastrat cate ceva din acele timpuri. Evident ca o rochie lunga va fi mai scumpa ca cele mini sau midi. Te poti astepta la preturi de minim 300 de lei. Depinde insa foarte mult de croi si de detalii, de tipul de material - o rochie lunga din matase naturala va avea un pret de cel putin 1000 de lei, este de inteles de ce. 

Nu te limita la cat costa, ci gandeste-te cat esti dispusa sa platesti pentru un super look!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon