ROCHII ELEGANTE PENTRU EVENIMENTE DE ZI: CUM SA ALEGI TINUTA CORECTA

Urmeaza sa participi la un eveniment ce are loc in timpul zilei? Care este tinuta potrivita in acest sens? Chiar daca acesta este un eveniment de tip formal sau semi-formal, tinuta aleasa vei dori sa fie o rochie confortabila, dar chic in acelasi timp. Eleganta si sofisticata, potrivita pentru ocazia aceasta speciala.

Mai intai de toate, care este diferenta dintre o rochie de zi si o rochie de seara?

Fata de rochiile de seara, cele de zi au un stil distinct. Daca seara doamnele si domnisoarele poarta tinute elegante, sofisticate, ba chiar extravagante, in cazul celor de zi designul este mai simplu, dar nu si mai putin chic.

De asemenea, tinem cont de faptul ca materialul rochiei trebuie sa fie unul potrivit pentru cand va avea loc evenimentul in cauza. Culoarea sa fie potrivita, lungimea, stilul sau, astfel incat per total sa fie vorba de un mod placut de a-ti exprima personalitatea intr-un mod elegant.

Este clar ca atat rochiile de zi, cat si cele de seara au elemente distinctive. Nu degeaba exista aceste diferente, dat fiind ca tinutele de seara sunt adesea realizate din materiale luxoase - adesea din matase sau satin, spre exemplu. Includ si detalii pretioase, accesorii stralucitoare. Ori la polul opus, tinutele de zi sunt mai simple, mai lejere. In ceea ce priveste aceste tipuri de tinute, sunt cateva caracteristici ce ar trebui bifate:

● Sa fie confortabile, astfel incat este adevarat in cele din urma ca in ceea ce te simti bine, te face sa arati si mai bine.

● Sa fie versatila, pentru a putea fi purtata la diferite tipuri de evenimente, fie ca va fi vorba despre o reuniune cu prietenii sau o intalnire de afaceri.

● Sa fie simpla. De multe ori simplitatea este factor cheie. Asta pentru ca rochiile prea incarcate ar putea fi nepotrivite la evenimente de zi.

● Sa fie eleganta. Vei reusi sa obtii acest efect daca alegi un design clasic si atemporal. Ideea este sa pui accent pe feminitatea ta naturala si sa nu exagerezi.

Ce tip de rochie poti alege pentru un eveniment de zi

Pentru evenimente de zi, casual sau semi-formale precum brunch sau o receptie, sunt preferate rochiile scurte. Adica acele rochii pana la genunchi. Acestea sunt perfecte, imbina eleganta si confortul. Iar daca evenimentul este unul de primavara, poti foarte bine sa alegi o astfel de rochie, cu imprimeu floral.

Desigur ca nu sunt excluse rochiile midi, fie ca evenimentul la care urmeaza sa participi este o intalnire de afaceri, o aniversare sau o petrecere de dupa botez. Sunt potrivite rochiile de lungime pana la jumatatea gambei. Cat priveste tipul, designul lor, pot fi alese cele din voal sau din satin, in tonuri de albastru sau verde. Iar daca timpul de desfaurare al evenimentului se schimba, va fi seara, atunci alegerea va fi despre o rochie lunga.

Cum sa alegi rochia eleganta potrivita? Cu atat de multe variatii de stil, culoare si tesaturi, este evident ca vei fi, poate, confuza, cu privire la alegerea potrivita. Cu atat mai mult, daca nu sunt specificatii despre dresscode. Iata aici cateva recomandari general valabile:

● La un eveniment de zi, cand codul vestimentar mentionat este semi formal, o alegere excelenta este a rochiei midi, in culori neutre sau poate pastelate.

● La un brunch, o petrecere in aer liber, la un eveniment de zi, sunt potrivite rochiile precum cele baby doll, in culori vii. Poate fi de asemenea o optiune printul floral, pentru ca aduce tinutei un aer proaspat.

● La o intalnire de afaceri, intr-un cadru formal, o alegere poate fi rochia simpla in culori neutre.

● La o nunta de zi, poti alege o rochie midi, eleganta, in culori pastelate sau cele cu imprimeu discret.

● Tine cont de ora evenimentului. Pentru evenimente de zi sunt recomandate culorile deschise, cele pastelate sau neutre. In schimb, pentru evenimentele de seara sunt potrivite culorile inchise - cum ar fi o rochie neagra, mici, cu decolteu in V.

Cum sa alegi rochia perfecta in functie de silueta pe care o ai

La fel de important ca si celelalte aspecte mentionate este si cum alegi rochia perfecta in functie de forma corpului. In cazul celor care au forme voluptoase, ar fi indicat sa aleaga o tinuta care sa puna accent pe talie. In acest caz sunt recomandate rochiile de tip A. In schimb, cand vorbim despre cele care au o silueta liniara, este recomandat sa aleaga rochii drepte ori pe cele cu un croi drept care sa creeze impresia de alungire.

Pentru ca sunt mai multe tipologii de siluete, sa amintim si despre celelalte. Pentru femeile care au silueta in forma de mar, ar fi bine sa opteze pentru rochii cu talie inalta. Pentru cele care au silueta in forma de para, sunt recomandate rochiile cu talie bine definita, care au in partea de jos croi evazat. De preferat ca rochiile sa fie mici, simple, cu accesorizare la maneci sau la bust, pentru a sublinia cat mai frumos partea de mijloc a corpului.

Cum sa asortezi corect tinuta cu accesoriile?

Vei face o diferenta cand vei accesoriza tinuta aleasa. Acesta este ingredientul secret, pentru a departaja o rochie obisnuita de una impresionanta. Sa faci accesorizarea corecta implica, mai intai de toate, sa intelegi foarte bine stilul acesteia. La o rochie cu decolteu adanc de tip V spre exemplu, poti adauga un colier scurt. In schimb, la o rochie simpla, poti alege accesorii opulente. Iar daca tinem cont si de locatia evenimentului in cauza, ei bine, in alegerea accesoriilor ar fi bine sa ai in vedere si acest aspect. La evenimente in aer liber poti alege accesorii mai stralucitoare, care sa atraga atentia in lumina soarelui.

Te-ai gandit vreodata cat de important este echilibrul intre culori si texturi? O rochie simpla si intr-o culoare neutra poate fi scoasa in evidenta de accesorii colorate si cu texturi interesante. Pe de alta parte, la rochiile de ocazie lungi, in nuante mai intense si cu design mai complex, poti opta pentru accesorii simple. Asta pentru a crea un echilibru, profunzime si interes vizual pentru acea tinuta, astfel incat sa nu fie prea incarcata.

Din seria accesoriilor, pantofii si geanta se numara si ele. Acestea au rolul de a completa o tinuta, nu de a concura cu frumusetea acesteia. Nu degeaba este recomandat ca aceste accesorii sa fie intr-o nuanta similara cu tinuta. Desi nu este obligatoriu. Poti crea si un efect wow cu pantofi aurii, la o rochie neagra spre exemplu.

Iata cateva idei despre cum sa asortezi tinuta la ocazii de zi 

Pentru a crea o impresie buna si pentru ca tot planul tau stilistic sa dea roade, sa nu fie efort in zadar, trebuie sa asortezi rochia cu restul tinutei. Pantofii, geanta, bijuteriile si accesoriile pot completa si sublinia aspectul rochiei. Sa presupunem ca va fi vorba de un eveniment corporate, caz in care sunt recomandati pantofi cu toc inalt, o geanta de dimensiuni medii si bijuterii minimaliste. Daca optezi pentru o rochie pastelata, poti alege sandale cu toc mediu, o geanta mica si accesorii delicate.

Ai nevoie de sugestii de tinute? Pentru un eveniment semi formal, de zi, adica un cocktail sau garden party, poti alege o rochie scurta, asortata cu sandale cu toc mediu si o geanta crossbody. Daca alegi o rochie midi, o poti accesoriza cu incaltaminte cu toc inalt si o geanta de mana, dar eleganta. Iar la o rochie lunga, ai putea alege sandale argintii sau aurii, precum si geanta sofisticata.

Poate ca unul dintre cele mai importante accesorii este increderea in tine. Conteaza desigur si sa alegi corect marimea rochiei si tipul de rochie, incat sa te pui in valoare. Completeaza cu o lenjerie intima in care te simti bine si tine cont de increderea in tine cand iti faci aparitia.

Cum sa ai grija de o rochie eleganta?

Acum ca ai ales tinuta perfecta, probabil vei dori sa stii si cum sa ai grija de ea. Cum sa ai grija de o tinuta eleganta, te intrebi? Intretinerea si pastrarea necesita o atentie deosebita. Tine cont de indicatiile de pe eticheta, pentru a spala adecvat rochia in cauza. Mai apoi, pentru a-i prelungi durata de viata, depoziteaz-o corect.

Asadar, alegerea unei rochii elegante pentru evenimente de zi nu trebuie sa fie o sarcina dificila, daca tii cont de recomandarile de mai sus. Fie ca vorbim despre rochii de zi, de cocktail, midi sau maxi, vei putea straluci in tinuta aleasa daca ai in vedere tipul de eveniment la care participi, stilul care ti se potriveste si daca asortezi corespunzator. Asigura-te ca rezultatul final este o tinuta eleganta si sofisticata, care sa te puna cat mai bine in valoare! Alege sa stralucesti la orice eveniment cu rochiile elegante de zi potrivite!

Ultimele știri

Produse vizualizate recent

    Angle up icon